Først kom der streaming-tjenester som gjorde det billigt at lytte til musik, så kom der streaming-tjenester der gjorde det billigt at se film og det varer måske ikke så længe før der kommer streaming-tjenester der gør det billigt at læse bøger. Den generelle tendens er at der kommer tjenester som på den ene eller anden måde formidler digital kultur og artefakter, som tidligere har været "båret" af fysiske medier.
Det store spørgsmål er så om de digitale tjenester helt vil ende med at fortrænge de fysiske medier som tidligere har "båret" den "information" der nu er blevet digitaliseret. Det synes der at være konsensus om i medierne, men Jeg er nu ikke sikker på at det er så simpelt et spørgsmål - for medierne: De fysiske og de digitale kan noget forskelligt!
Flere af de digitale kanaler er så integreret i vores hverdag at vi måske ikke tænker på dem som en del af de digitale medier. I realiteten er flere af bibliotekets licenser en slags streaming tjenester - "streaming af information", og også billeder og fysiske genstande kan streames eller formidles digitalt.
Det at man kan hente digitale artikler i div. databaser og på internettet har ikke i stor stil bevirket at de tidsskrifter artiklerne udkom I er holdt op med at udkomme, for tidsskrifterne kan jo noget som onlineudgaven ikke kan - de kan inspirere og give læseren informationer som hun/han ikke bevidst har ledt efter; tidsskrifterne understøtter serendipity. Flere aviser udgiver nyheder både på deres hjemmeside og i avisform, og nok er der få eksempler på at aviser helt har droppet papirudgaven for at koncentrere sig om internetudgaven, men Jeg tror at en sådan taktik er forfejlet: Den fysiske avis og hjemmesiden kan forskellige ting, og derfor supplerer de hinanden godt.
Musiktjenesten Spotify og lignende tjenester har afgjort udfordret pladeselskabernes salg af musik på fysiske medier, men de fysiske medier kan noget som de digitale ikke kan, hvorfor Jeg ikke tror at de helt vil blive fortrængt: Der produceres f.eks. stadig vinylplader, fordi vinylpladerne kan noget som digitale medier og CDerne ikke kan. Den musik der udgives på vinyl idag er musik med mere substans f.eks. jazz eller klassiske indspilninger, eller popmusikere som ønsker at give deres indspilninger mere substans. Den ekstra plads på coveret til album-art og de ritualer der er forbundet med omgangen med vinylplader er med til at give brugen denne oplevelse af substans - en substans som radio og digitale medier ikke har skyggen af, fordi de ikke er håndgribelige.
Så klap bare hesten: Det helt digitale bibliotek ligger langt ude i fremtiden!
onsdag, november 21, 2012
onsdag, februar 15, 2012
Christian Heavy Rock Discovery
Sker der ind imellem det for dig, at du har lyst til at finde noget ny musik!? Som kære Andersen sagde: "At rejse er at leve", så der er altså ikke noget galt ved at bryde op ind imellem og tage på opdagelsesrejse.
Jeg har lavet en hel del playlists i Spotify, men savner en mulighed for at kommentere dem, så her har du en Spotify playlist med de omtalte bands:
Spotify - Playlist, du skal dog have Spotify installeret for at få glæde af den!! (Gratis)
Da Jeg var yngre hørte Jeg alt fra Stryper til Iron Maiden. I mellemtiden er min musiksmag blevet bredere, mit legetøj - dyrere, og den bibliotekariske systematik - en besættelse: Dette er en lystrejse i alt hvad Jeg kan finde af Christian heavy metal på Spotify - Ved hjælp af en alfabetisk ordnet liste over kristne heavy metal bands på wikipedia, en app på min iPad "Discovr Music" og Google.
Spotify appen kører på min iPad som er sat til et steraoanlæg, der er skruet godt op, og konceptet er at hver omtale af et band ikke må tage ret meget længere end det tager at afspille et par numre. - Det er altså en musikalsk rejse i nuet, foretaget fra sofaen. Det bibliotekariske går på at vælge en metode og så holde sig til den.
"Band Navn", "Kunstner", "Album Titel", "Nummer"...
Første band "12 Stones" wiki er et band fra New Orleans, som Øresneglen kalder et "Post Grunge" band, og lyden er da også ret Grunge agtig. De har en fed tung lyd på flere numre, men der er også melodiøse ballader, og sangeren Paul McCoy har en god stemme. - Lige nu bliver der growlet i nummeret "Lifeless" fra pladen "Potters Field" fra 2004. Deres første plade blev udgivet i 2002 og der udkommer en 27 marts i år. Jeg får lyst til at skrue mere op, hvilket må hænge sammen at lyden er ret fed.
"Discovr Music" linker til: "Creed", "Red", "Pillar", "3 Doors down", "Cold" og "Skillet".
- Det fremgår desværre ikke hvorfor der bliver linket til disse bands, men "Red" har Jeg ikke hørt om og et opslag på Wikipedia viser at det er et Kristent band, som blev dannet i Nashville i 2004. Lyden på deres sidste album "Until we have faces" fra 2011 er mere poleret end "12 Stones" - og mere elektronisk. Lead sangeren "Michael Barnes" har en udemærket sangstemme men man hører også en del til guitaristen "Anthony Armstrong" og bassisten "Randy Armstrong" som begge synger backing vocals.
"Discovr Music" linker til: "Thousand Foot Krutch", "Disciple", "Falling Up" og "Evans Blue".
"Thousand Foot Krutch" og "Falling Up" er kriste rock bands, og som sådan falder de ved siden af. Men "Disciple" skulle ifølge wikipedia være et kristent metal band dannet i Knoxville, Tennessee i 1992. Deres første album udkom i 1995, men det første der er tilgængeligt på Spotify er deres syvende album "Scars Remain" fra 2006. Den lyd de har på i 2006 er ikke så Grunge agtig som "12 Stones" - den er vel nærmest en mellemting mellem "Red" og "12 Stones". Der er masser af fede guitar strofer, men bassen står i mine ører lidt for langt fremme i lydbilledet.
"Discovr Music" linker til: "Kutless" og "Decyfer Down" som desværre bare er rockbands.
Det næste navn på wikipedias liste over kristne metal bands er "Admonish" fra Sverige og mit første indtryk er at det støjrock agtigt; der growles lige nu noget uforståeligt. Albummet hedder "Insnärd" og nummeret: "Tower of Strenght". Jeg springer til det næste nummer "A Glimpse" som er et smukt nummer med 2 akustiske guitarer og nu er der en kvindestemme som synger ordløse strofer i en kirkelig stil. Følgende nummer "Istid" er endnu et growlende rocknummer som musisk er lidt mere sammenhængende end støjrock, men hvis der er noget Jeg ikke gider høre ret længe ad gangen er det growl. Wikipedia nævner at det er et af de første kristne Black Metal bands, hvilket må siges at være lidt af et paradoks, da man også kalde de kristne Metal bands for White Metal bands.
"Discovr Music" linker til: "From Ashes", "Borgazur", "Antestor", "Sanctifica", "Dissection", "Vardøger"
"Borgazur" er det eneste af de nævnte albums som kan karaktiseres som kristen metal, og det oven i købet symfonisk Black/White Metal ifølge Encyclopedia Metallum - der findes ingen wikipedia artikler om dem. Det er et Hollandsk band formet i 2002 og det nummer Jeg nu hører på Spotify hedder "Christian Anarchism" og det er på deres eneste fuldlængde album "2P3: Alchemists Earth og Aeon A.C" - Det er lidt svært at høre det symfoniske, desværre - mit velvære daler hurtigt, mens Jeg drukner i det growlende lydkaos.
"Discovr Music" linker til: Yargghhh - det er ikke en vej at følge - jeg går straks videre til noget værd at lytte til.
Det næste band på wikipedias liste over kristne metalbands er "Advent" wiki, som er et North California hardcore punk, Metalcore - band. Der bliver stadig growlet, men musikken hænger mere sammen på den måde man kender det fra Heavy Metal. Im a sucker for - tunge guitargange og det er der masser af på de 2 numre Jeg indtil nu har hørt på albummet "Naked and Cold" - "Overcome" og "Blackness of Day" Musikken tæsker derudaf i højt gear og lydoplevelsen er stadig meget hårdere og mere rodet end den lyd Jeg kender fra "Stryper" og "Iron Maiden", som jeg lidt er begyndt at savne.
"Discovr Music" linker til: "Here I come Falling", "A Plea for Purging", "In the Midst of Lions", "Training for Utopia", "As Cities Burn", "Life in Your Way"
"In the Midst of Lions" er faktisk ret fedt, omend der også er growl men den er da forståelig og musikken er tæt på den lyd Jeg leder efter. "Training for Utopia" er et ret fedt bandnavn og i Spotify er det beskrevet som et kristent Metal Band. Wikipedia omtaler dem dog som et Metal Core/Math Core Band. Lyden er sammenpresset og growlet. Titelnummeret "Plastic Soul Impalement" er dog ret interessant - og helt anderledes teatralsk med nogle interessante lyde. Det synes nu tydeligt at "Discovr Music" går efter bands som spiller musik i samme genre og da Black Metal, Math Metal etc. ikke lige er efter min smag, vil Jeg atter springe tilbage til wikipedias liste, men denne gang vil Jeg springe til et navn som er nærmere min egen musiksmag - det har været lidt af en prøvelse det her..
"Aletheian" - er et interessant, ifølge wikipedia; progressive / melodic death metal kristent band, men stadig med for meget growl.
"Allies" er med deres, ifølge div. kilder på nettet, bedste album "Long way from Paradise" fra 1989 noget helt, helt, helt andet end de øvrige bands vi har stiftet bekendskab med iaften. - Det nummer Jeg hører lige nu; "Walk with Me Silent" er så afdæmpet og melodiøst at det mere er pop end Heavy Metal, hvilket nok er off topic, men en lise oven på al den Black Metal. "Bob Carlisles" fede sang og guitaristen "Randy Thomas" kommer ind imellem til at lyde som Rainbow, hvilket Jeg ikke kan begræde. Lyden er dog lidt slatten.
"Discovr Music" linker til: "Russ Taff", "Invisibl Skratch Piklz", "Guardian", "DeGarmo & Key", "Mylon LeFevre" og "Greg X. Volz"
Det er undtagelserne der bekræfter regelen: "Russ Taff" som i bedste fald laver soft rock, er endnu et ret behageligt bekendskab med blæsere, soul og Gospel kor. Han har en halvrå sangstemme og musikken swinger og sangteksterne er ikke helt klamme, omend vi nærmer os. Albummet Jeg hører er "FaroeIslands".
"And Then There Were None" er endnu et eksempel på et band der bryder ud af kategorien: De startede som et Metalcore band, men konverterede senere til Dance Music. Det eneste album med bandet på Spotify er et rent danse album: "Who Speaks for Planet Earth", som slet ikke er uden evner. Udgangspunktet er wikipedias liste over Kristne Metal bands, så som sådan er det ikke off topic, men hvad "Discovr Music" evt. linker til, er ikke interessant.
"As Cities Burn" blev nævnt i forbindelse med "Advent", omend en anmelder i Spotify stempler genren som Screamo og de bands om kendetegner denne genre er navne som "UnderOath", "Emery" og "Showbread" som det kunne være interessant at udforske. Screamo er ifølge wiki en videreudvikling af Emo og Hardcore Punk. Musikken er lettere at høre på end de Black Metal navne vi har lyttet på her til aften, og som sådan tættere på den lyd jeg søger.
"Discovr Music" linker til: "UnderOath", "Emery", "Showbread", "He Is Legend", "Dead Poetic" og "Life in Your Way"
"He Is Legend" er et Hard Core band fra North Carolina, som ifølge wiki er inspireret af navne som "Slayer", "Pantera"og "Nirvana" og hermed når vi noget der ligner en fuld cirkel: Da vi nu er nået frem til min sengetid, og bands hvis lyd Jeg kende fra min barndom... "He Is Legend" er et band dannet i halvfemserne og som har udgivet 4 albums hvoraf Jeg her til sidst lyttede til "It Hates You" da Spotify crashede.
Konklusion: Metodikken holder som sådan, men "Discovr Music" skal kun bruges i forlængelse af fede bands - ellers sker det igen, at man får hørt en masse musik som egentligt ikke falder i ens smag.
Jeg har lavet en hel del playlists i Spotify, men savner en mulighed for at kommentere dem, så her har du en Spotify playlist med de omtalte bands:
Spotify - Playlist, du skal dog have Spotify installeret for at få glæde af den!! (Gratis)
Da Jeg var yngre hørte Jeg alt fra Stryper til Iron Maiden. I mellemtiden er min musiksmag blevet bredere, mit legetøj - dyrere, og den bibliotekariske systematik - en besættelse: Dette er en lystrejse i alt hvad Jeg kan finde af Christian heavy metal på Spotify - Ved hjælp af en alfabetisk ordnet liste over kristne heavy metal bands på wikipedia, en app på min iPad "Discovr Music" og Google.
Spotify appen kører på min iPad som er sat til et steraoanlæg, der er skruet godt op, og konceptet er at hver omtale af et band ikke må tage ret meget længere end det tager at afspille et par numre. - Det er altså en musikalsk rejse i nuet, foretaget fra sofaen. Det bibliotekariske går på at vælge en metode og så holde sig til den.
"Band Navn", "Kunstner", "Album Titel", "Nummer"...
Første band "12 Stones" wiki er et band fra New Orleans, som Øresneglen kalder et "Post Grunge" band, og lyden er da også ret Grunge agtig. De har en fed tung lyd på flere numre, men der er også melodiøse ballader, og sangeren Paul McCoy har en god stemme. - Lige nu bliver der growlet i nummeret "Lifeless" fra pladen "Potters Field" fra 2004. Deres første plade blev udgivet i 2002 og der udkommer en 27 marts i år. Jeg får lyst til at skrue mere op, hvilket må hænge sammen at lyden er ret fed.
"Discovr Music" linker til: "Creed", "Red", "Pillar", "3 Doors down", "Cold" og "Skillet".
- Det fremgår desværre ikke hvorfor der bliver linket til disse bands, men "Red" har Jeg ikke hørt om og et opslag på Wikipedia viser at det er et Kristent band, som blev dannet i Nashville i 2004. Lyden på deres sidste album "Until we have faces" fra 2011 er mere poleret end "12 Stones" - og mere elektronisk. Lead sangeren "Michael Barnes" har en udemærket sangstemme men man hører også en del til guitaristen "Anthony Armstrong" og bassisten "Randy Armstrong" som begge synger backing vocals.
"Discovr Music" linker til: "Thousand Foot Krutch", "Disciple", "Falling Up" og "Evans Blue".
"Thousand Foot Krutch" og "Falling Up" er kriste rock bands, og som sådan falder de ved siden af. Men "Disciple" skulle ifølge wikipedia være et kristent metal band dannet i Knoxville, Tennessee i 1992. Deres første album udkom i 1995, men det første der er tilgængeligt på Spotify er deres syvende album "Scars Remain" fra 2006. Den lyd de har på i 2006 er ikke så Grunge agtig som "12 Stones" - den er vel nærmest en mellemting mellem "Red" og "12 Stones". Der er masser af fede guitar strofer, men bassen står i mine ører lidt for langt fremme i lydbilledet.
"Discovr Music" linker til: "Kutless" og "Decyfer Down" som desværre bare er rockbands.
Det næste navn på wikipedias liste over kristne metal bands er "Admonish" fra Sverige og mit første indtryk er at det støjrock agtigt; der growles lige nu noget uforståeligt. Albummet hedder "Insnärd" og nummeret: "Tower of Strenght". Jeg springer til det næste nummer "A Glimpse" som er et smukt nummer med 2 akustiske guitarer og nu er der en kvindestemme som synger ordløse strofer i en kirkelig stil. Følgende nummer "Istid" er endnu et growlende rocknummer som musisk er lidt mere sammenhængende end støjrock, men hvis der er noget Jeg ikke gider høre ret længe ad gangen er det growl. Wikipedia nævner at det er et af de første kristne Black Metal bands, hvilket må siges at være lidt af et paradoks, da man også kalde de kristne Metal bands for White Metal bands.
"Discovr Music" linker til: "From Ashes", "Borgazur", "Antestor", "Sanctifica", "Dissection", "Vardøger"
"Borgazur" er det eneste af de nævnte albums som kan karaktiseres som kristen metal, og det oven i købet symfonisk Black/White Metal ifølge Encyclopedia Metallum - der findes ingen wikipedia artikler om dem. Det er et Hollandsk band formet i 2002 og det nummer Jeg nu hører på Spotify hedder "Christian Anarchism" og det er på deres eneste fuldlængde album "2P3: Alchemists Earth og Aeon A.C" - Det er lidt svært at høre det symfoniske, desværre - mit velvære daler hurtigt, mens Jeg drukner i det growlende lydkaos.
"Discovr Music" linker til: Yargghhh - det er ikke en vej at følge - jeg går straks videre til noget værd at lytte til.
Det næste band på wikipedias liste over kristne metalbands er "Advent" wiki, som er et North California hardcore punk, Metalcore - band. Der bliver stadig growlet, men musikken hænger mere sammen på den måde man kender det fra Heavy Metal. Im a sucker for - tunge guitargange og det er der masser af på de 2 numre Jeg indtil nu har hørt på albummet "Naked and Cold" - "Overcome" og "Blackness of Day" Musikken tæsker derudaf i højt gear og lydoplevelsen er stadig meget hårdere og mere rodet end den lyd Jeg kender fra "Stryper" og "Iron Maiden", som jeg lidt er begyndt at savne.
"Discovr Music" linker til: "Here I come Falling", "A Plea for Purging", "In the Midst of Lions", "Training for Utopia", "As Cities Burn", "Life in Your Way"
"In the Midst of Lions" er faktisk ret fedt, omend der også er growl men den er da forståelig og musikken er tæt på den lyd Jeg leder efter. "Training for Utopia" er et ret fedt bandnavn og i Spotify er det beskrevet som et kristent Metal Band. Wikipedia omtaler dem dog som et Metal Core/Math Core Band. Lyden er sammenpresset og growlet. Titelnummeret "Plastic Soul Impalement" er dog ret interessant - og helt anderledes teatralsk med nogle interessante lyde. Det synes nu tydeligt at "Discovr Music" går efter bands som spiller musik i samme genre og da Black Metal, Math Metal etc. ikke lige er efter min smag, vil Jeg atter springe tilbage til wikipedias liste, men denne gang vil Jeg springe til et navn som er nærmere min egen musiksmag - det har været lidt af en prøvelse det her..
"Aletheian" - er et interessant, ifølge wikipedia; progressive / melodic death metal kristent band, men stadig med for meget growl.
"Allies" er med deres, ifølge div. kilder på nettet, bedste album "Long way from Paradise" fra 1989 noget helt, helt, helt andet end de øvrige bands vi har stiftet bekendskab med iaften. - Det nummer Jeg hører lige nu; "Walk with Me Silent" er så afdæmpet og melodiøst at det mere er pop end Heavy Metal, hvilket nok er off topic, men en lise oven på al den Black Metal. "Bob Carlisles" fede sang og guitaristen "Randy Thomas" kommer ind imellem til at lyde som Rainbow, hvilket Jeg ikke kan begræde. Lyden er dog lidt slatten.
"Discovr Music" linker til: "Russ Taff", "Invisibl Skratch Piklz", "Guardian", "DeGarmo & Key", "Mylon LeFevre" og "Greg X. Volz"
Det er undtagelserne der bekræfter regelen: "Russ Taff" som i bedste fald laver soft rock, er endnu et ret behageligt bekendskab med blæsere, soul og Gospel kor. Han har en halvrå sangstemme og musikken swinger og sangteksterne er ikke helt klamme, omend vi nærmer os. Albummet Jeg hører er "FaroeIslands".
"And Then There Were None" er endnu et eksempel på et band der bryder ud af kategorien: De startede som et Metalcore band, men konverterede senere til Dance Music. Det eneste album med bandet på Spotify er et rent danse album: "Who Speaks for Planet Earth", som slet ikke er uden evner. Udgangspunktet er wikipedias liste over Kristne Metal bands, så som sådan er det ikke off topic, men hvad "Discovr Music" evt. linker til, er ikke interessant.
"As Cities Burn" blev nævnt i forbindelse med "Advent", omend en anmelder i Spotify stempler genren som Screamo og de bands om kendetegner denne genre er navne som "UnderOath", "Emery" og "Showbread" som det kunne være interessant at udforske. Screamo er ifølge wiki en videreudvikling af Emo og Hardcore Punk. Musikken er lettere at høre på end de Black Metal navne vi har lyttet på her til aften, og som sådan tættere på den lyd jeg søger.
"Discovr Music" linker til: "UnderOath", "Emery", "Showbread", "He Is Legend", "Dead Poetic" og "Life in Your Way"
"He Is Legend" er et Hard Core band fra North Carolina, som ifølge wiki er inspireret af navne som "Slayer", "Pantera"og "Nirvana" og hermed når vi noget der ligner en fuld cirkel: Da vi nu er nået frem til min sengetid, og bands hvis lyd Jeg kende fra min barndom... "He Is Legend" er et band dannet i halvfemserne og som har udgivet 4 albums hvoraf Jeg her til sidst lyttede til "It Hates You" da Spotify crashede.
Konklusion: Metodikken holder som sådan, men "Discovr Music" skal kun bruges i forlængelse af fede bands - ellers sker det igen, at man får hørt en masse musik som egentligt ikke falder i ens smag.
Abonner på:
Opslag (Atom)